Valitsija

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon valitsijaksi valitaan vaikuttaja, joka on tullut tunnetuksi muun alan kuin arkkitehtuurin asiantuntijana. Palkintotuomari tekee valinnan esiraadin valitsemien kohteiden joukosta. Tuomarin valitsee Suomen Arkkitehtiliiton hallitus.

Antti Kuronen

Antti Kuronen on tullut tunnetuksi Ylen kriisialueiden ulkomaantoimittajana. Hän on raportoinut monista konflikteista ja suurista uutistilanteista maailmalla, esimerkiksi Ukrainasta ja Lähi-idästä. Kuronen on tehnyt myös dokumentteja ulkomaan aiheista.

Antti Kuronen on kaksikielisestä perheestä Helsingistä. Ennen suomenkielisiä uutisia hän on työskennellyt Ylen ruotsinkielisissä uutisissa.

Kuronen on Suomen kokeneimpia sotareporttereita. Ensimmäinen kosketus sotaan tuli Kroatiassa ja Bosnian Sarajevossa vuonna 1995.

Kuronen on konfliktien lisäksi raportoinut monista muista aiheista ja maista. Hän on myös ollut kotimaan ja politiikan toimittaja.

Antti Kuronen valittiin Vuoden journalistiksi 2019 raportoinnistaan al-Holin-leiriltä Syyriasta. Kuronen on saanut myös muita tunnustuksia, mm. Sadankomitean rauhanpalkinto 2019, Kultainen Helsinki -mitali 2023, Sananvapauden miekka 2022 ja Suomenruotsalaisen kansankäräjien Omantunnonpalkinto 2019.

Siirry takaisin sivun alkuun